Mustikkapannu kahdelle

IMG_3463

Uusi mustikkasato tekee jo tuloaan, joten pakastin tarvitsee tyhjennyksen edellisistä. Inspiroiduin kun uusimmassa Maku-lehdessä oli muutama uusi fuusiomustikkapiirakkaohje, jotka myös mieheni bongasi ja toivoi mustikkapiirakkaa.

Maku-lehden (5/2018, s. 52) resepti oli Tarte Tatin mustikoista, mutta eniten minua inspiroi valurautapannun käyttö piirakkavuokana. Joten, tässä mukailtu ohje mustikkapannuun kahdelle.

IMG_3461

Mustikkapannu
2-4 hlöä

Pohja:
40 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa

Täyte:
2 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja
1 rkl fariinisokeria
2 oksaa timjamia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota blinipannu, halkaisijaltaan noin 15 cm. Voitele se kevyesti. Valmista pohja. Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää muna. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kardemumma. Kaada blinipannuun ja tasoita.

Mittaa jäiset mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon perunajauho. Lisää fariinisokeri ja timjaminlehdet. Kaada täyte pohjan päälle ja painele hieman tiiviimmäksi. Paista pannua 25-30 minuuttia.

IMG_3471

Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s