Suolaiset viipalekeksit

Kinuskikissan sivuilta bongasin suolaiset viipalekeksit, jotka vaikuttivat täydellisiltä juustolautaselle. Ohje on superhelppo ja täytteeksi voi keksiä vaikka mitä. Päädyin testaamaan ensiksi parmesaania ja aurinkokuivattua tomaattia. Ohje on reilu, sain itse aikaiseksi kolme erää keksejä!

Suolaiset viipalekeksit 50kpl

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
130 g juustoraastetta/murua
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte
80 g juustoraastetta/parmesaania
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
Yrttejä

Valmista ensin taikina. Sekoita jauhot, juustoraaste (juustoraasteen tulee olla koostumukseltaan hienoa), leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää voi paloina ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita kunnes taikinasta muotoutuu pallo.

IMG_5122Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile ne tangoiksi. Kauli tangot 30 cm pitkiksi ja 11 cm leveiksi levyiksi.

Ripottele päälle täytteet. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista pikkuleipiä 8-10 minuuttia. Heti uunista ottamisen jälkeen, leikkaa kapeiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen siirtelyä.

Tarjoile juustolautasen ohessa!

-M

Advertisements

One thought on “Suolaiset viipalekeksit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s