Kapen makaronilaatikko

Äitini tutustutti minut tähän herkulliseen ja mehevään makaronilaatikkoon, jonka ohjeen on tehnyt Kari Aihinen. Parasta on, kun pitkän ajomatkan jälkeen kotiin päästyä on äiti tehnyt ison annoksen (eli yleensä vähintään kaksi uunivuokaa) tätä makaronilaatikkoa. Se on hieman tuhdimpi perinteiseen laatikkoon verrattuna ja saa makua pekonista, aurinkokuivatuista tomaateista ja kermasta.

Päätin viimein itse valmistaa makaronilaatikon, mutta näin tammikuun terveysbuumin vuoksi tingin kermasta ja lisäsin kasviksia joukkoon reilummin. Arkiversion voi siis hyvin tehdä maitoon ja viikonloppuna panostaa. Kuitenkin kasvisten lisääminen toi hyvin makua! Kaiken lisäksi laatikon voi valmistella paistamista vaille jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä.

Pakko vielä mainita, että Kape on yksi lempparijulkkiskokeistani, hänen Kaappaus keittiössä -TV-ohjelmansa on ihan huippu! Jos en ole ihan väärässä, siitä alkaa uusi kausi vielä kevään aikana. Kape osaa maagisesti saada kaikki innostumaan ruoanlaitosta ja vieläpä pitämään inhokkiruoista..! Suosittelen katsomaan 😊 Resepti Soppa365.

Kapen makaronilaatikko
6 hlöä

5 dl (1 pussi) makaronia
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja (esim. valmiina paloina)
Rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
Suolaa, mustapippuria, (paprikajauhetta, yrttejä, chiliä, juustokuminaa)
5 dl kuohukermaa tai maitoa
2 munaa
Lisäkasvikset: 150 g parsakaalia tai porkkanaraastetta

Pilko sipuli, paprika ja parsakaali pieniksi kuutioiksi. (Raasta porkkana). Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja pilko tarvittaessa kuutioiksi. Öljyn voi säästää salaatinkastikkeeksi. Kuutioi myös pekoni.

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon hieman öljyä, jotta makaronit eivät tartu toisiinsa.

Kuumenna pannu ja paista jauheliha pienessä määrässä öljyä. Erityisen rapeaa jauhelihaa saa paistamalla lihat pienemmissä erissä. Mausta jauheliha ja siirrä kulhoon odottamaan.

img_5409Paista pekoni pannussa. Lisää joukkoon sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja kasvikset. Mausta ja paista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha sekä makaronit ja sekoita hyvin. Jos pannu on uuninkestävä voit paistaa siinä, muussa tapauksessa ota uunivuoka, voitele ja kaada seos siihen.

Vatkaa kevyesti kerma tai maito sekä munat sekaisin toisessa kulhossa. Kaada kermaseos muiden aineiden joukkoon. Makaronilaatikon voi tässä välissä laittaa tekeytymään jääkaappiin, jopa yön yli.

Ennen paistoa päälle voi heittää korppujauhoja tai juustoa, esim. parmesaania. Paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa 1 tunti.

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s