Uuniomenasose

 

Jep, tämä omenansäilöntä alkaa käydä päivätyöstä 😀 Sen vuoksi tässä vielä erittäin helppo omenasoseresepti. Uunissa valmistamisen etu on, ettei omenoita tarvitse kuoria ja niihin tulee ihanan makea paahtunut maku. Alkuperäinen ohje on Kodin Kuvalehden sivustolta.

Uuniomenasose 2l
1,5 kg omenoita
4 tl sokeria
(Kanelia)

Huuhtele omenat, poista kota ja lohko pellille (ei tarvitse kuoria). Ohjeesta tulee kaksi pellillistä. Ripottele 2 tl sokeria per pelti omenoiden päälle. Halutessa ripottele myös kanelia. Laita pellit 150 asteiseen uuniin 1,5-2 tunniksi. Kun omenat ovat paahtuneet ja pehmeät, ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Helpointa on kaapia pelti kerrallaan omenat blenderiin ja ajaa tasaiseksi. Kannuun kannattaa kaataa 1 dl vettä, niin omenat soseutuvat paremmin. Soseen voi säilöä purkkeihin tai annospusseihin pakastimeen.

Sose käy smoothieen (täältä löytyy ohjeita), puuron lisukkeeksi ja leivontaan.

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s