Italialainen omenakakku

IMG_4321

Tämä kakku on ollut kuluvan syksyn eräänlainen hittikakku, niin monesta some-kanavasta tämä on tullut eteen. Alkuperäinen ohje on Bake My Breath Away -blogista. Suomenkielinen versio löytyy Meillä Kotona-sivustolta otsikolla: Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo. Arvonimet kakku on ehdottomasti ansainnutkin, sillä se on helppo tehdä, ihanan makuinen ja antaa luovuutta koristeluun. Siihen saa upotettua helposti suuren omenasadon ja siinä on minun oma henkilökohtainen suosikkitekijä: sokerikakkutaikina.

Torta di mele al burro
8 hlöä, 24 halkaisijan vuoka

500 g omenoita
130 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
1 keltuainen
3 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa irtopohjavuoan (24 halkaisija) pohjalle leivinpaperi, voitele ja korppujauhota. Kuori omenat huolellisesti ja leikkaa puolen sentin viipaleiksi. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Sulata voi paistinpannulla, ota 1 dl erilleen jäähtymään ja paista omenapaloja lopussa rasvassa 10 minuuttia.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen omassa kulhossa. Vatkaa munat, keltuainen ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Lisää vaahdon sekaan osissa jauhoseos ja sulatettu voi. Lisää taikinaan viimeisenä paistetut omenapalat ja myös loppu rasva pannulta. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia.

Tarjoa kakku hieman jäähtyneenä jäätelön kera tai anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Kakun voi koristella kermavaahdolla tai tomusokerilla.

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s