Napolilaista pizzaa Suomesta – Capperi

IMG_3879

Kesäloman yhtenä ohjelmanumerona oli päästä viimein ravintola Capperiin maistamaan napolilaista pizzaa. Capperi avasi ovensa reilu vuosi sitten ja taisi saada pienen etumatkan, kun moni muukin pizzeria rakenteli italialaisia uuneja Suomeen. Capperi ei kuitenkaan ole mikä tahansa italialainen pizzeria, sillä alusta alkaen perustajilla oli tarkoituksena tehdä autenttista ja laadukasta napolilaista pizzaa. Ravintola tuo italiasta Napolin alueelta pizzajauhot, tomaatit ja mozzarellan, joita on myös mahdollista ostaa kotiin. Capperi onkin saanut omistautuneisuudestaan ainoana suomessa Associazione pizza napoletana gourmet -jäsenyyden.

Sen lisäksi, että odotimme saavamme erityisen hyvää pizzaa, meillä oli taka-ajatus tutustua ’ruokakulttuuriin’ sillä syksyllä pääsemme paikan päälle Napoliin pizzalle 😊 Suunnitelmana oli pyöräillä Oulunkylään, mutta sateen yllättäessä turvauduimme autoon. Ravintola löytyi helposti ja vaikka rakennus näytti matalalta ja vanhahkolta, julkisivu oli remontoitu kutsuvaksi. Kiinteistöllä ei tainnut olla yhtään asiakasparkkipaikkaa, mutta tienvarsipaikkoja löytyi paljon.

Ihana pizzan tuoksu tervehti jo ovella, josta odotettiin pöytiin ohjausta. Odotellessa pystyi tutustumaan ravintolan maahantuomiin ja myynnissä oleviin tuotteisiin. Pastaa, tomaattimurskaa, oliiviöljyä, oliiveja… hinnatkin vaikuttivat kelvollisilta tietäen laadun ja alkuperän. Kaikilla samaan aikaan kanssamme saapuneilla oli pöytävaraus, jota suosittelen lämpimästi. Ravintola on auki jo lounasaikaan, mutta netistä varauksen pystyi tehdä aikaisintaan kello 16, joten illat taitavat olla suosittuja.

Sisältä Capperi oli tunnelmallinen, jopa moderni perinteisiin pizzerioihin verrattuna. Saimme paikan seinän vierestä ja aloimme tutustua menuuseen. Listalta löytyi alkupaloja, jotka oli tarkoitettu jaettaviksi. Varsinaisia pizzavaihtoehtoja oli kaksi sivua, mielestäni sopivasti, hintataso 10-23 euroa. Päädyin itse Capperi! -pizzaan, joka sisälsi Bufala-mozzarellaa, keltaisia ja punaisia Piennolo-tomaatteja, kaprista ja oliiveja. Mieheni tilasi Menaican, joka sisälsi keltaisia, vihreitä ja punaisia Piennolo-tomaatteja, Menaicalaista anjovista, valkosipulia ja oreganoa. Mainittakoon, että viereisistä pöydistä kuului toistamiseen Caprese-pizzatilauksia, olisikohan kyseessä suosituin pizza?

Juomalistatkin olivat mukavan laajat, mutta selkeät. Juomaksi valitsin punaviiniä ja mieheni Peroni-olutta, jota sai hanasta. Monissa pöydissä näkyi koristeellisia limsapulloja, jotka ovat Galvanina luomu limuja ja mehuja italiasta. Lasien ja kattausten ystävänä, tämä teki hienon vaikutuksen!

Annokset saapuivat alle 10 minuutissa tilaamisesta, tämän mahdollistaakin alle minuutin paisto 460 asteisessa uunissa. Pizza tuoksui ihanalta, mutta gourmet pizzan kanssa herää aina ihmetys, sillä täytteitä on niukasti. Onneksi huoli oli turha, sillä ensimmäisen palan jälkeen taisin huokaista ’voi luoja kuinka hyvää mozzarellaa!’ Varmasti parasta mitä olen maistanut. Nautinto parani entisestään, sillä rakastamani oliivit toivat ihanan suolaisen happaman maun seuraavaan palaan. Sitten löytyivät jättikokoiset kaprikset, jotka olivat vielä oliiviakin suolaisempia ja täydensivät mozzarellan täyteläistä makua. Pizza oli juuri sopivan kokoinen ja maut kestivät koko annoksen läpi. Nam! Vaihdoimme mieheni kanssa pienet palat ja hänen pizzassaan anjoviksen suolaisuus ja öljyisyys toimi myös mainiosti. Itselläni anjoviksen kalaisuus hieman tökki, mutta annoksen omistaja oli tyytyväinen valintaansa.

Miinusta oma annos sai hieman, sillä pizzassani oli muutama reilusti palanut reuna. Hiiltynyt maku ei ollut ollenkaan hyvä ja yritin pitää nokipalat poissa muusta annoksesta. Ja tietenkin aina voisi olla enemmän oliiveja… 😊

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli varmasi yksi parhaimmista syömistäni pizzoista, ravintolamiljöö oli tunnelmallinen ja asiakkaat näyttivät viihtyvän. Capperi jätti tunteen, että tänne pitää päästä uudelleen! Ja seuraavalla kerralla varaudun tilaamaan myös jälkiruoan: makea pizza nutellalla ja pistaasitahnalla. 😊

Täältä pääsee tutustumaan Capperin nettisivuihin : http://www.capperi.fi/ 

Kotiinviemisiksi ei jäänyt pizzaa, mutta hyviä ideoita omaan pizzakokkailuun: Bufala-mozzarella ja kaprikset sekä anjovikselle uusi mahdollisuus.

-M

Advertisements

One thought on “Napolilaista pizzaa Suomesta – Capperi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s