Raparperimehu

IMG_3525

Oma raparperipenkki oli ensimmäinen asia listallani kun suunnittelin pihaamme. Raparperijuurakot ovatkin hieno perinne antaa eteenpäin, sain kaksi omaa juurakkoani mieheni isoäidiltä mökkipihasta. Innoissani keräsin ohutta satoa jo viime kesänä, vaikka joissain ohjeissa sanottiinkin että saisi vasta toisena satokautena. Tänäkään vuonna juurakkoni eivät ole tuottaneet kovin paksua satoa, mutta aika ajoin sieltä pienen hillopurkillisen saa keitettyä.

Kovin erinomaista hillo-ohjetta en ole vielä testannut, mutta raparperimehu onnistui nyt todella hyvin. Mehun raparperit sain lahjaksi ja kyseinen juurakko oli ollut kuulemma jo 50 vuotta samalla paikalla. Ehkä se olikin salaisuus onnistumiseen 😊 Erilaisten ohjeiden viidakosta päädyin tällaisiin mittoihin:

Raparperimehu 1,5 l
n. 2 litraa raparperia
2 litraa vettä
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori

Pilko raparperi ja laita palat kattilaan. Kaada päälle sokeri ja vuole sitruunankuori isoina lastuina mukaan. Lisää vielä vesi ja kiehuta noin 30 minuuttia. Siivilöi mäski ja pullota mehu kun se on hieman jäähtynyt. Jäähdytä vielä jääkaapissa.

Mehu on makeaa ja siirappista, joten omaan makuun sopivaksi laimensin sitä 50/50 Sodastream-kuplavedellä.

Vaaleanpunaisia hetkiä! 🙂

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s