Munakoisopizza

IMG_2905 (2)

Pizzantekofilosofiaamme kuvastaa paljon se, miten käy usein kun yritämme tilata pizzaa. Eräänkin remontti-illan päätteeksi olin jo netissä valinnut pizzat ja siirtymässä maksamaan, kun huomasin että toimitukseen menee tunti, puhumattakaan toimitusmaksuista! Peruin koko tilauksen, tekaisin taikinan ja mieheni kaivoi sillä välin jääkaapista ja pakastimesta kasviksia ja muita ’jämiä’. Tunnissa meillä oli omatekemä pizza pöydässä.

Pizza merkitsee meille kuitenkin paljon enemmän kuin pikaruokaa. Itse tekemällä pizzasta saa esiin parhaat puolet ja se nousee illallispöydän kuninkaaksi. Varsinkin viime aikoina olemme enemmän tehneet ’vähemmän on enemmän’ täytteillä mielettömiä pizzoja. Tässä yksi arki-iltoihinkin sopiva herkullinen suosikkipizzani.

Munakoisopizza

Taikina (pellillinen, ohuehko)
2 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
½ pussia kuivahiivaa
1 rkl öljyä
½ tl suolaa

Tomaattikastike (kaksi annosta)
Tölkki (n. 400 g) tomaattimurskaa
Sipuli
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
Balsamikoa
Sokeria
Basilikaa

Täytteet
Tomaattikastiketta
Munakoiso
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
Mozzarellaa
Basilikaa

Valmista ensin taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada yleiskoneen kulhoon. Lisää sekaan muut taikinan ainekset mainitussa järjestyksessä. Käytä yleiskoneessa taikinakoukkua ja vaivaa ainakin 5 minuuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka öljyä. Taikina on valmis kun se irtoaa laidoilta ja tuntuu kimmoisalta. Anna nousta noin tunti peitettynä.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Annoksesta tulee kastiketta kahteen pellilliseen pizzaa, toisen annoksen voi siis pakastaa seuraavaa kertaa varten. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä muutama minuutti ja kaada tomaattimurska sekaan. Keittele hetki ja lisää mausteita oman maun mukaan. Lisää lopuksi silputtu basilika.

Valmistele täytteet. Viipaloi tai revi mozzarella paloiksi. Siivuta munakoiso noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja puolita kiekot. Paista munakoisopaloja pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä. Munakoiso rakastaa oliiviöljyä, joten öljyä voi käyttää reiluhkosti. Mitä kauemmin paloja jaksaa paistaa, sen maukkaampia paloista tulee. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Palat voi paahtaa myös uunissa, oliiviöljyllä voideltuna.

Laita uunipelti kylmään uuniin ja lämmitä uuni 210-230 asteeseen.

IMG_2907

Kaada kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli ohueksi. Levitä puolet tomaattikastikkeesta pohjalle. Siirrä pizzapohja kuuman uunipellin päälle ja paista 10 minuuttia. Levitä täytteet vasta ’esipaiston’ jälkeen pohjalle; ensin munakoisoviipaleet ja vielä mozzarellapalat. Paista vielä 5 minuuttia, kunnes mozzarella on sulanut. Levitä basilikan lehdet päälle juuri ennen tarjoilua.

Nauti! 😊

Pizzaa voi halutessaan tuunata lisäämällä täytteeksi: kirsikkatomaatteja, ilmakuivattua kinkkua, avokadoa…

-M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s