Mansikka-kookos -mökkipiirakka

314fecaa-a10e-42f2-8ffb-9ac30ea8ac0f

Mökillä herkuttelu on ihanaa, mutta ei siellä jaksa käyttää aikaa leipomiseen. Yritän usein keksiä viemisiksi ’sekoita yhteen ja paista’ -tyyppisiä reseptejä, jolloin esivalmistelut voi tehdä jo kotona. Kikka on siinä, että kaikki kuivat aineet mitataan ja sekoitetaan yhteen jo kotona, mielellään kannelliseen leivontakulhoon. Paikan päällä riittää, että sekaan laitetaan nesteet ja paistetaan. Mukaan ei silloin tarvitse ottaa jauho- ja sokeripusseja turhaan, vain sen verran aineita mitä tarvitaan.

Tämä mökille sopiva mansikka-kookos -piirakka ei tarvitse edes paistoa. Kotona mitataan pohjan kuivat aineet pussiin ja täytteen aineet sekoitetaan mittakannuun. Lisäksi tarvitaan vain voita ja mansikoita. Mökillä voi sulatetaan ja sekoitetaan pohja-aineksiin ja painellaan vuokaan. Päälle valmis täyte ja mansikat. Valmista alle 5 minuutissa! Kookos ja mansikat sopivat kivasti yhteen, kookos ei maistu liian voimakkaasti. Resepti on kevään Glorian ruoka ja viini -lehdestä 4/2018 (nro 133, s.61). Tein oman versioni pyöreään vuokaan sopivaksi ja laitan reseptiini parannusehdotuksen, jossa tuorejuuston voisi vaihtaa rahkaksi, itse kun pidän siitä enemmän.

8 annosta, 24 cm halkaisijan pyöreä piirasvuoka
Mansikka-kookos -piiras

Pohja:
75 g voita
200 g digestivekeksejä murskattuna
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl sokeria

Täyte:
200 g tuorejuustoa TAI maitorahkaa
1 dl kookoskermaa
½ dl sokeria
1 dl vispikermaa
500 g mansikoita
Kookoshiutaleita tai lastuja

Yhdistä pohjan kuivat aineet yhteen rasiaan tai pussiin mukaanotettavaksi. Digestivekeksit voi murskata kaulimella tai nuijalla pakastuspussissa. Pohja valmistetaan sulattamalla voi ja sekoittamalla se keksiseoksen joukkoon. Seos painellaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja annetaan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa. Viimeistelyvaiheen voi tehdä siis vasta esimerkiksi mökillä.

Ota mukaanotettava kannellinen kulho tai mittakannu. Vatkaa siinä vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri sekä kookoskerma samalla vatkaten. Lisää tuorejuusto tai rahka vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita. Pilko täytteen päälle mansikoita ja koristele halutessasi kookoshiutaleilla tai lastuilla.

IMG_3087
Piirasaineet valmiina

-M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s