Vuohenjuustoleivät ja salaatti

IMG_2784

Muistelen että tätä ruokaa tarjottiin minulle, kun vietimme ensimmäisiä perjantai-iltoja appivanhempien luona. Alkuperäinen resepti on lehtileikkeellä, joka on repäisty lehdestä varmasti yli kymmenen vuotta sitten. Sellaisia helmiä minullakin on useita tallessa. 😊

Salaatti on aika kevyt, joten vihersalaattia kannattaa varata extrapaljon. Vuohenjuusto tarjoillaan patongin päällä hunajalla höystettynä. Parsa ei kuulu alkuperäiseen reseptiin, mutta lisäsimme sen tällä kertaa tuomaan ruokaisuutta.

Resepti on saanut vuosien mittaan lisää potkua, sillä valkosipulinrakastajat ovat triplanneet määrän salaatinkastikkeessa. Valkosipulin määrän voi toki säätää itselleen sopivaksi…!

4 hlöä

Kastike:
6-8 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
Suolaa
Pippuria

Patonki
200 g Vuohenjuustoa
Hunajaa
2-3 Vihersalaattia, useita erilaisia
Pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä
(Parsaa – oliiviöljyä suolaa pippuria)

Valmista ensin kastike. Murskaa valkosipulit kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita.

Valmistele parsat, leikkaa puinen osa pois ja parsojen koosta riippuen leikkaa paksuimmat pituussuunnassa halki. Asettele uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Laita uuniin 200 astetta noin 20 minuutiksi (patongit tulevat mukaan puolessa välissä).

Leikkaa patonki viipaleiksi (paahda halutessasi hetki uunissa, mutta ei ole välttämätöntä). Asettele patongit pellille leivinpaperin päälle ja voitele viipaleet kastikkeella. Säästä osa kastikkeesta salaattia varten. Viipaloi vuohenjuusto, asettele patonkien päälle ja valuta päälle reiluhkosti hunajaa. Gratinoi uunissa 200 asteessa 10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.

Paahda siemeniä ja pähkinöitä pannulla hetki, mutta älä polta! Revi salaatit laakealle vadille. Lisää loppu salaatinkastike juuri ennen tarjoilua ja koristele paahdetuilla pähkinöillä.

Kokoa salaatti: lisää lautaselle reilusti salaattia, nosta kylkeen parsaa ja vuohenjuusto-patonkipaloja. Nauti!

-M

Advertisements

One thought on “Vuohenjuustoleivät ja salaatti

Leave a Reply to Marokkolainen porkkanasalaatti – Small Hill Kitchen Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s