Aperol Spritz

IMG_2929

Kesää kohden Small Hill Kitchen saa rinnalleen Small Hill Baarin. Jo keittiön suunnittelussa otettiin huomioon omat paikat baaritarvikkeille sekä tarpeeksi työtilaa. Mieheni on itseoppinut kotibaarimestari, jonka drinkit ovat järjettömän hyviä, mutta myös esteettisesti upeita. Tässä baarissa ei kuitenkaan valmisteta ruotsinlaivadrinkkejä 😀

Pääsemme myös lempiaiheeseeni eli laseihin. Mielestäni lasi tekee omanlaisen fiiliksen, joten se on yhtä tärkeä osa juomaa ja tunnelmaa. Meillä on siis tapana kunnioittaa juomaa sille sopivalla lasilla, silloin saa arkisestakin juomasta erityisen. Viinilasimonologin säästän toiseen postaukseen, vaikka Aperol Spritz valmistettiin tällä kertaa Iittalan Essence -punaviinilasiin. Tässä lasissa punaoranssi väri ja appelsiiniviipale näkyivät upeasti.

Ehdokas kesädrinkiksi vuosimallia 2018 :

Aperol Spritz

Jäitä
3 osaa Prosecco -kuohuviiniä (1 dl)
2 osaa Aperolia (0,5 dl)
1 osa soodavettä (0,25 dl)
Appelsiinisiivu

Klassinen Aperol Spritzin ohje menee ’osissa’ eli yksi osa voi olla 2-4 cl tai kannulliseen 2 dl ja se kerrotaan per ainesosa. Perään laitoin Essencen lasiin täydelliset mitat.

Täytä lasi jäillä ja mittaa ensin aperol, sitten prosecco ja lopuksi ’splash of soda’. Sekoita kevyesti. Tätä drinkkiä voi helposti säätää omaan makuun sopivaksi, enemmän tai vähemmän jotain ainesosaa.  Lopuksi vain appelsiiniviipale juoman joukkoon.

IMG_2931

Muista ihastella väriä, tuoksuttaa juomaa ja nauttia jokaisesta siemauksesta 🙂

-M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s