Key Lime Pie

Helpon ja nopean jälkiruoan etsijälle Key Lime Pie on pelastus! Piiras valmistuu hetkessä ja aineksia ei ole montaa. Parhaimmillaan piirakka on vasta seuraavana päivänä, joten sen voi tehdä etukäteen vaikka edellisenä iltana. Tai yönä kuten joskus käy… 😀

Itse valmistin piiraan ihanille työkavereilleni jälkiruoaksi ja kuten sanottua, reseptin helppous yllätti yöleipojan positiivisesti. Löysin useita ohjeita, mutta yksinkertaisesta tulee usein paras lopputulos. Resepti siis K-ruoka -sivulta. Koristeluun käytin sesongin passionhedelmää, joka raikasti piiraan makua ihanasti.

IMG_2520 (2)

Key Lime Pie

Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita sulatettuna

Täyte
4 keltuaista
1prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettua maitoa tölkissä)
1 1/4dl limetin mehua (3 limettiä)
2tl limetin raastettua kuorta

Koristelu
1-2 passionhedelmää
½ limetti
mintunlehtiä

Käytä 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaa tai lasista piirasvuokaa. Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa leikata leivinpaperi. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimuru voihin. Painele muru vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja uuniin noin 8 minuutiksi.

Erottele munista keltuaiset kulhoon. Raasta limestä kuori ja purista mehu omiin kulhoihin. Vatkaa sähkövatkaimella hetki keltuaisia, jotta rakenne rikkoutuu. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista. Lisää vielä limen kuori ja mehu ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita uuniin 10-15 minuutiksi. Piiras saa olla hieman hyllyvä uunista ulos otettaessa, se hyytyy vielä jäähtyessään. Siirrä piiras jääkaappiin viilentymään vähintään 3 tunniksi tai seuraavaan päivään saakka. Koristele passionhedelmällä, viipaloiduilla limeteillä ja mintunlehdillä.

Vinkki! Jouduin korvaamaan osan limetistä sitruunalla, kun kaupasta oli kaikki limet loppu, mutta makua se ei haitannut 😊

Reseptistä jää valkuaisia, joista leipoja voi tehdä vaikkapa marenkia tai macaronseja. Myönnän että itselleni muodostuu välillä aikamoinen leipomiskierre, jos jotain aineksia jää ja siitä lähtee keksimään uutta leivottavaa… Eli myös munakas on hyvä vaihtoehto ylijäämävalkuaisille…!

-M

One thought on “Key Lime Pie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s