Suklaakakku suklaalla

Bongasin tämän suklaakakun Annin uunissa -blogista, olenkin haaveillut jo pitkään että pääsen kokeilemaan jotain tuon blogin ihanista resepteistä. Tilaisuus syntyi kun miehelläni oli syntymäpäivät ja kävimme perinteisen keskustelun kakusta. Haluaisin tehdä aina jotain uutta ja erikoista ja hän toivoo jotain simppeliä ja hyvää. Päädyimme suklaakakkuun, jossa saa olla vain suklaata, ei missään nimessä hilloa tai hedelmiä tai muuta. Tämä suklaakakkuresepti oli siis täydellinen! Pääsin pian tekemään kakun myös ystävälleni, muutin koristelua vain pursottamalla kuorrutuksen ja lisäämällä suklaalastuja.

Pohja on todella mehevä, tumma ja suklainen, se tuo ihanan kontrastin kuorrutuksen kanssa, jonka voi tehdä myös maitosuklaasta. Käytin ensimmäisellä kerralla 60-70% tummaa suklaata ja toisella kerralla 46% tummaa suklaata. Kumpikin maistui hyvältä, en osaa sanoa oliko niissä kovin isoa eroa. Nautin taas suunnattomasti kuorrutuksen teosta Kenwoodin yleiskoneellani, vaahdosta tulee ihanan kuohkeaa ja aineiden lisääminen on helppoa. Ja mikä tärkeintä, kuorrutus ei juoksetu!

Suklaakakkupohja

4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria (sekoitin hienoa sokeria, fariinisokeria ja ruokokidesokeria)
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasooda
1 tl suolaa
2 dl maitoa
0.75 dl rypsiöljyä tai kookosöljyä
2 kananmunaa
2 dl kuumaa kahvia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele yksi 24 cm halkaisijan kakkuvuoka (tai korkeaa kakkua varten kaksi pientä 18-20 cm vuokaa). Sekoita yhteen kuivat aineet: jauhot, sokerit, sooda ja suola. Riko toiseen kulhoon munat ja vatkaa koostumus rikki, lisää maito ja öljy sekaan. Kaada muna-maito-seosta jauhoihin ja sekoita samalla. Lisää lopuksi joukkoon kuumaa kahvia muutamassa osassa ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää aika löysäksi. Kaada vuokaan ja laita uunin noin tunniksi (pienet vuoat noin 35 min). Kakun kypsyyden voi tarkistaa cocktail- tai grillitikulla, tikkuun ei saa jäädä raakaa taikinaa.

Kakku kannattaa pitää vuoassa noin 10 min ja sitten siirtää ritilälle jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt, iso kakku leikataan kolmeen osaan ja pienet kahteen. Itse rakastan tasaisia kakkuvälejä, joten tasoitan kannen kuperuutta ja mittaan viivoittimella kerrosvälit. Leikkaamisen teen aina kakkusahalla, jolloin kerrokset on takuuvarmasti suorat. Tässä vaiheessa pohjan voi pakastaa jos leipoo sen etukäteen, sulamiseen varaan yleensä 12-18 tuntia huoneenlämmössä.

Suklaakreemi:

300g tummaa suklaata (400g jos aiot pursottaa)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
300-350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Ota kaikki aineet hyvissä ajoin huoneenlämpöön, kreemi onnistuu parhaiten kun kaikki aineet ovat saman lämpöisiä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, noin 5 min. Sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe tahnaksi. Valuta voivaahtoon sulaa suklaata ja lusikoi kaakaotahna sekaan, vatkaa koko ajan. Tuorejuuston voi notkistaa valmiiksi toisessa kulhossa tai sitten lisätä pienemmissä osissa voivaahtoon (kunhan tuorejuusto ei ole liian kylmää, jolloin vaahto saattaa juoksettua). Vatkaa vaahto tasaiseksi. Vaahtoa voi pitää hetken jääkaapissa, jos tuntuu että se on liian löysää pursottamiseen. Huom! Voi-pohjainen vaahto kovettuu nopeasti kylmässä!

IMG_2529
Suklainen suklaakakku

Kakun kokoaminen

Suosittelen kostuttamaan kakkupohjan, esim. 2 dl kaakaota maidolla tai vedellä. Kostuta pohja, lisää kuorrutusta väliin ja jatka kunnes kaikki kerrokset on käytetty. Oma kikkani on lisätä väleihin kuorrutusta desimittaa käyttäen, jolloin väliin tulee saman verran täytettä (noin 2-4 dl per väli, ohut tai paksu täytekerros). Päällimmäiseksi kannattaa jättää hieman enemmän kuorrutusta, jolloin pintaan voi tehdä kuvioita tai pursotuksia. Täyttämisen ja kuorruttamisen voi hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, kunhan ottaa kakun muutamaa tuntia aiemmin jääkaapista huoneenlämpöön, jotta kuorrutus pehmenee. Viimeiset koristelut kannattaa tehdä vähän ennen tarjoilua. Sitten herkuttelemaan!

-M

Advertisements

One thought on “Suklaakakku suklaalla

Leave a Reply to Winter Wonderland -kakku – Small Hill Kitchen Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s