Oliivihimo

Joskus, ei kovin kauan sitten oli aika jolloin en pitänyt oliiveista. Silti nyt väite kuulostaa täysin naurettavalta, sillä aika ajoin minulle iskee suorastaan himo oliiveihin! En tiedä tarkalleen milloin oliivirakkaus syntyi, mutta käänteen teki varmasti kalamata-oliivit, jotka ovat edelleen oliivien makukuningattaria. Erityisen hyviä ovat kivelliset oliivit, jotka vaativat vähän työtä herkuttelun eteen, mutta se on niin sen arvoista.

Tällä viikolla se iski taas ja päätin että tällä kertaa opettelenkin tekemään tapenaden. Aiemmin olen saanut nauttia mieheni tekemästä tapenadesta, mutta nyt loihdin sen itse tyttöjen iltaa varten. Tapenade eli oliivitahna patongin kera on tosi helppo illanistujaisruoka. Reseptiin otin mallia Meanwhile in Longfield -blogista, mutta tein paljon reilumman annoksen, jotta tapenadea riittää muillekin 😀

Tapenade
200g/3dl mustia oliiveja
1 valkosipulinkynsi
2rkl / puolikas prk (35g) kapriksia
1 tl timjamia
muutama rouhaisu pippuria myllystä
5 rkl oliiviöljyä

Mittaa muut aineet paitsi oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja aja vielä hetki. Jouduin itse välillä kaapimaan kulhoa reunoilta, jotta kaikki meni sekaisin. Maista ja tapenade on valmista!

Tahna on tuoreen patongin päällä taivaallista. Patongille voi laittaa myös vähän tuorejuustoa, se pehmentää vähän oliivin makua (jos sitä toivoo). Tapenadeen käy oikein hyvin edullisimmat oliivit, mielestäni tässä ei kannata satsata arvokkaampiin kalamataoliiveihin. Vinkkinä vielä, tapenadeleivät sopivat hyvin vaikka tapas-iltaan!

-M

2 thoughts on “Oliivihimo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s