Brunch copycat

Hei!

Ensimmäisen postaukseni kunniaksi ajattelin kopioida ihanan aamiaisen, jonka nautin alkuviikosta KUUMA Helsingissä. Aamiainen koostui kahvista, mehusta, avokadotoastista sekä chiapuddingista. Nämä olinkin jo etukäteen päättänyt valita Instagramissa ja kahvilan sivuilla olevien kuvien perusteella. Erityisesti chiapudding kiinnosti, sillä olen muutamaan kertaan yrittänyt tehdä sitä itse, kuitenkaan saamatta siitä erityisen hyvää.

Lautanen oli hurjan kaunis ja jestas jäin koukkuun puddingiin, joka oli tehty mantelimaitoon ja päällystetty maapähkinävoilla, mustikkasoseella, pähkinöillä ja marjoilla. Omenamehu oli maustettu inkiväärillä ja avokadoleipä viimeistelty paahdetuilla seesaminsiemenillä, sitruunamehulla ja suolalla. Myönnän, että kun sain platterin eteeni, mietin että tuleekohan tästä täyteen. Voin kertoa, että todellakin tulee!

Oma versioni brunssilautasesta meni näin:

Edellisenä iltana laita chiapudding tekeille.

1/2 dl puurohiutaleita (käytin neljän viljan hiutaleita)
1 rkl chiasiemeniä
1 1/2 dl kookos-mantelimaitoa (Alpro, tätä maistoin ensimmäistä kertaa ja maistui ihanalta!)

Sekoita aineet yhteen lautasella ja laita jääkaappiin yöksi. Aamulla sekoita hieman ja asettele päälle lisukkeet:

Omenasosetta (pakastimesta löytyi omatekoista)
Paahdettuja siemeniä, pähkinöitä tms.
Maapähkinävoita (tätä suosittelen kokeilemaan!)
Ananaskirsikoita puolitettuna

Avokadotoast

Paahtoleipäviipale
Tuorejuustoa tai voita (käytin Wasabi-tuorejuustoa)
Puolikas avokado
Seesaminsiemeniä
Suolaa ja pippuria

Paahda leipä ja voitele. Puolita avokado ja viillä ohuet lohkot kun kuori on vielä kiinni. Irroita lusikalla avokado kuoresta ja käännä leivälle, paina lusikalla lohkoja niin että limittyvät leivän päälle. Koristele seesaminsiemenillä, suolalla ja pippurilla. Sitruunamehua voi lisätä jos pitää mausta tai tarjoiluun menee hetki, mehu ehkäisee tummumisen.

Juomaksi appelsiinimehua ja kahvi.

IMG_2466 (2)
Avokadotoast, chiapudding, mehu ja kahvi

Ah, nautin suunnattomasti siitä, että oppii tekemään ravintola-annoksen kotona ja yleensä vielä hitusen omaan makuun sopivampana. Chiapudding onnistui täydellisesti, puuro ei ollut vetistä eikä paakkuista ja kookos-mantelimaito maistui taivaalliselta! Olen yllättynyt kuinka maapähkinävoi ja paahdettu pähkinäsetti sopivat loistavasti annokseen, suosittelen kokeilemaan. Omenasose ei ollut ehkä paras osa maultaan tai visuaalisuudeltaan, mustikka oli herkullisempi.  Avokadotoastiin minulla oli jääkapissa Wasabi-tuorejuustoa (Creme Bonjour), joka mielestäni antoi sopivan mausteisuuden ja lämmön avokadolle. Appelsiinimehuvakkarini on Valion Hedelmätarha Luomu, juuri miedon kipakka minun makuuni.

Nautiskelin aamupalastani pitkään, kirjoittaen tätä postausta. Aamun olisi viimeistellyt vielä ihana auringonpaiste, mutta tänään täytyi tyytyä harmaahkoon pilvisyyteen. Se ei kuitenkaan lannistanut innostusta, sillä nyt blogi on vuosien mietiskelyn ja kannustuksen tuloksena julkaistu, ihanaa!

Kivaa perjantaita!

-M

 

One thought on “Brunch copycat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s